SVETOVNI DAN ZEMLJE

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila z namenom, da bi razvijali zavest o varovanju okolja. Ob dnevu Zemlje smo Zajčki opazovali eksperiment ”Bruhajoči vulkan”. Z eksperimentom smo želeli otrokom prikazati nenavadne naravne pojave.

NAŠA MALA KNJIŽNICA

V mesecu marcu smo izvedli projekt Naša mala knjižnica.

Vsak dan si je en otrok iz knjižne police izbral knjigo. Knjigo smo nato prebrali, obnovili in pogledali ilustracije. Če smo poznali kakšno pesmico na temo iz knjige, smo jo zapeli.

Izdelali smo bralni vlakec, na katerega smo vsakodnevno dodali pobarvan vagonček z naslovom prebrane knjige, avtorjem ter imenom otroka, ki je tisti dan izbral knjigo.

Naš cilj je bil, da otroci ob branju in pogovoru doživljajo ugodje in veselje ter pridobivajo pozitiven odnos do literature.

 

OBISK TETE POMLADI

V skupino je na obisk prišla teta Pomlad. S pesmijo nam je polepšala prve pomladne dni. Podarila nam je cvetlične lončke in rožice ter material za izdelavo zapestnic. Rožice že krasijo ograjo terase.

                         

 

SRČNA PISMA ZA MALE BORCE

Projekt ”Srčna pisma za male borce” je človekoljuben in dobrodelen projekt, ki ga izvaja Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Vse skupine v našem vrtcu smo združile moči in tako je tudi naša skupina dodala svoj prispevek v srčnem pismu. Otrokom z redkimi boleznimi sporočamo, da mislimo na njih in jim pošiljamo topel objem.

 

PUST

V pustnem tednu so v naši skupini potekale različne dejavnosti. Otroci so izdelovali pustne maske, prepevali pustne pesmice in se igrali pustne bibarije. Na pustni torek so se otroci prelevili v pikapolonice, medvedke, tigre in druge različne junake. Maškare so se predale pustnim norčijam in se posladkale s krofi.


ZIMA

Tudi v zimskem času Zajčki v vrtcu uživamo. Učimo se pesmice o zimi, igramo na male instrumente, poslušamo zimske pravljice, ogledujemo si ilustracije o zimi, likovno ustvarjamo, se gibamo na svežem zraku, igramo se s snegom,…

Spoznali pa smo tudi ptice, ki pozimi ostanejo z nami…

 

 

NOVOLETNO VOŠČILO

Voščilo (klik)

 

JESEN PRI ZAJČKIH

Jesen nas je bogato obdarila s svojimi plodovi, ki smo jih izkoristili pri načrtovanju dejavnosti. Otroci so se s plodovi igrali in na ta način urili finomotorične sposobnosti. Naučili smo se novo bibarijo ”Drobne kapljice dežja” in gibalno igro ”Medved stopa”. Igralnico smo jesensko dekorirali, prepevali smo jesenske pesmi, poslušali igranje na flavto, izdelali ropotulje in se igrali didaktično igro ”Odkrivamo jesen”, s katero smo spodbujali in krepili medsebojno komunikacijo. Uživali smo v jesenskih sprehodih in opazovali okolico. Pozabili pa nismo niti na najpomembnejše in to je prosta igra po želji otrok.


TEDEN OTROKA

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! je bila osrednja tema letošnjega Tedna otroka. Poudarek je bil na igrivosti, sproščenosti in druženju. Zajčki smo se v Tednu otroka posvetili predvsem igri in igranju. Spoznali in sodelovali smo tudi v gibalni igri ”Mi se imamo radi”, sodelovali smo na dveh likovnih natečajih, poslušali pravljico ”Igraj se s Pikijem” ter se igrali in pogovarjali z ročno lutko ”Kuža Piki”.

Imeli smo se lepo in razigrano.

 


EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI   

                                                                             

                                                                                                                             

       Evropski teden mobilnosti smo začeli s sprehodom do Koč. Šli smo mimo železniške postaje, kjer smo opazovali vlake. Po poti smo opazovali tudi ostala prevozna sredstva.

V tednu mobilnosti smo si ogledovali knjige o vozilih, prepevali pesem “Moj rdeči avto”, z rdečo voščenko barvali avtomobile, delali odtise avtomobilčkov, ogledovali fotografije o vozilih, sestavljali cesto in na njej vozili avtomobilčke ter se na terasi vozili s poganjalčki.


PRVIČ V VRTCU

Vsak ”prvič” je posebno pomemben in ”prvič v vrtcu” ni nikakršna izjema. Prve dni je bilo prisotnih kar nekaj solzic. Iz dneva v dan pa je solzic manj in vedno več je nasmejanih in veselih obrazkov. Imamo se lepo, otrokom pa je poleg vseh novih stvari, zelo všeč  pesmica Ringa, ringa, raja.

 

 RINGA, RINGA, RAJA

 Ringa, ringa raja,

muca pa nagaja,

kuža pa priteče,

pa vse na tla pomeče.

Kokot kikiriče,

čipke, čopke kliče,

putka kokodajsa,

ker bo znesla jajca.

(Visited 671 times, 1 visits today)