JESEN PRI ZAJČKIH

Jesen nas je bogato obdarila s svojimi plodovi, ki smo jih izkoristili pri načrtovanju dejavnosti. Otroci so se s plodovi igrali in na ta način urili finomotorične sposobnosti. Naučili smo se novo bibarijo ”Drobne kapljice dežja” in gibalno igro ”Medved stopa”. Igralnico smo jesensko dekorirali, prepevali smo jesenske pesmi, poslušali igranje na flavto, izdelali ropotulje in se igrali didaktično igro ”Odkrivamo jesen”, s katero smo spodbujali in krepili medsebojno komunikacijo. Uživali smo v jesenskih sprehodih in opazovali okolico. Pozabili pa nismo niti na najpomembnejše in to je prosta igra po želji otrok.


TEDEN OTROKA

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! je bila osrednja tema letošnjega Tedna otroka. Poudarek je bil na igrivosti, sproščenosti in druženju. Zajčki smo se v Tednu otroka posvetili predvsem igri in igranju. Spoznali in sodelovali smo tudi v gibalni igri ”Mi se imamo radi”, sodelovali smo na dveh likovnih natečajih, poslušali pravljico ”Igraj se s Pikijem” ter se igrali in pogovarjali z ročno lutko ”Kuža Piki”.

Imeli smo se lepo in razigrano.

 


EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI   

                                                                             

                                                                                                                             

       Evropski teden mobilnosti smo začeli s sprehodom do Koč. Šli smo mimo železniške postaje, kjer smo opazovali vlake. Po poti smo opazovali tudi ostala prevozna sredstva.

V tednu mobilnosti smo si ogledovali knjige o vozilih, prepevali pesem “Moj rdeči avto”, z rdečo voščenko barvali avtomobile, delali odtise avtomobilčkov, ogledovali fotografije o vozilih, sestavljali cesto in na njej vozili avtomobilčke ter se na terasi vozili s poganjalčki.


PRVIČ V VRTCU

Vsak ”prvič” je posebno pomemben in ”prvič v vrtcu” ni nikakršna izjema. Prve dni je bilo prisotnih kar nekaj solzic. Iz dneva v dan pa je solzic manj in vedno več je nasmejanih in veselih obrazkov. Imamo se lepo, otrokom pa je poleg vseh novih stvari, zelo všeč  pesmica Ringa, ringa, raja.

 

 RINGA, RINGA, RAJA

 Ringa, ringa raja,

muca pa nagaja,

kuža pa priteče,

pa vse na tla pomeče.

Kokot kikiriče,

čipke, čopke kliče,

putka kokodajsa,

ker bo znesla jajca.

(Visited 365 times, 1 visits today)