ZAJČKI

18. 12. 2023

NOVOLETNO VOŠČILO

Želja nam ne more nihče vzeti.

Naj jih bo čim več!

Nekatere se uresničijo!

Srečno 2024!

 

29. 11. 2023

JESEN PRI ZAJČKIH

Jesen nas je bogato obdarila s svojimi plodovi, ki smo jih izkoristili pri načrtovanju dejavnosti. Otroci so se s plodovi (kostanj, koruza, buča) in drevesnimi listki igrali in na ta način urili finomotorične sposobnosti. Prepevali smo pesmi o jeseni, ogledovali jesenske fotografije, barvali kostanje, imeli Kostanjev piknik, izdelovali ježke, gobe in buče ter brali jesenske pravljice. Ob dnevu slovenskega zajtrka smo se posladkali z okoliško pridelano hrano. Pogovarjali smo se o kruhu, se učili pesmico Mojster pek, igrali smo se z moko, z vzgojiteljico Urško pa smo pripravili in pekli kruh. Obiskal nas je čebelar Tadej. Predstavil nam je delo čebelarja ter nam ponudil med njegovih pridnih čebelic.  Igralnico smo jesensko dekorirali. Zelo radi pa smo se igrali didaktično igro ”Odkrivamo jesen”, s katero smo spodbujali in krepili medsebojno komunikacijo. Pozabili pa nismo niti na najpomembnejše in to je gibanje ter prosta igra po želji otrok.

 

6. 10. 2023

TEDEN OTROKA

Najpogostejše otroško vprašanje je “zakaj …”, temu pa sledi odgovor: “zato …”. In zato tudi takšen naslov letošnje osrednje teme. Vzgojiteljice Katarina, Nadja, Urška, Tina in Ingrid smo pripravile različne eksperimente, ki so otroke popeljali v  čarobni svet znanosti. Čeprav so otroci iz skupine Zajčki najmlajši v vrtcu, so bili nad eksperimenti navdušeni. Bili so zelo pozorni in z zanimanjem so opazovali spremembe, ki so se dogajale.

 

25. 9. 2023

POLŽKA NA OBISKU

Danes smo v skupini gostili posebna gosta – dva polžka. V akvariju sta bila postavljena tako, da sta bila popolnoma varna. Otroci so si polžka ogledali in spoznali. Bili so navdušeni nad temi majhnimi bitji. Z zanimanjem so opazovali njuno počasno gibanje. Zapeli smo še pesem o polžku, nato pa se poslovili od njiju.


25. 9 .2023

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

V skupini Zajčki smo obeležili Evropski teden mobilnosti od 18. do 22. septembra 2023. Otroci so si ogledali ilustracije vozil, prepevali pesem o avtu, barvali avtomobile s tempera barvami in se vozili s poganjalci. Sestavljali smo tudi železnico in cesto ter opazovali promet, ki je vozil mimo vrtca. Bilo je zabavno in poučno!

 

31. 8. 2023

DOBRODOŠLI V SKUPINI ZAJČKI

Vzgojiteljici Ingrid in Cvetka bova poskrbeli, da se boste pri nas dobro počutili in nama zaupali. Skupaj bomo gradili prijateljstva, odkrivali nove stvari, ustvarjali, se igrali, se učili, rastli ter se veselili vsakega dne, ki ga bomo preživeli skupaj.

Dobrodošli!

(Visited 1.532 times, 1 visits today)
Dostopnost