1. 12. 2022

VESELI DECEMBER

Želimo vam čaroben predpraznični čas.

 

1. 12. 2022

JESEN PRI ZAJČKIH

Jesen nas je bogato obdarila s svojimi plodovi, ki smo jih izkoristili pri načrtovanju dejavnosti. Otroci so se s plodovi (kostanj,  koruza, buča) in drevesnimi listki igrali in na ta način urili finomotorične sposobnosti. Prepevali smo pesmico Kostanjček zaspanček, ogledovali jesenske fotografije, barvali kostanje, imeli Kostanjev piknik, izdelovali ježke, brali jesenske pravljice, se učili Čebelji ples, izdelovali čebele in risali z voščenkami. Ob dnevu slovenskega zajtrka smo se posladkali z okoliško pridelano hrano. Igralnico smo jesensko dekorirali. Zelo radi pa smo se igrali didaktično igro ”Odkrivamo jesen”, s katero smo spodbujali in krepili medsebojno komunikacijo. Pozabili pa nismo niti na najpomembnejše in to je prosta igra po želji otrok.

 

17. 10. 2022

TEDEN OTROKA

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je bila ”SKUPAJ SE IMAMO DOBRO”. V ponedeljek smo obrisovali rokice in iz njih izdelali jesensko dekoracijo. V torek na svetovni dan živali smo opazovali in spoznali hrčka. V sredo je na obisk v vrtec prišla psička Lexi. V četrtek smo si ogledali čarovnika Luko. V petek pa je k nam priskakljal zajček Rudolf.

Teden je bil pester in zanimiv in lahko rečemo, da smo se skupaj imeli dobro.

 

28. 9. 2022

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

V tednu mobilnosti, ki je letos potekal od 16. 9. 2022 do 22. 9. 2022, smo si ogledovali knjige o vozilih, prepevali pesem “Moj rdeči avto”, s temperami barvali avtomobile, ogledovali fotografije o vozilih, sestavljali cesto in na njej vozili avtomobilčke ter se na terasi vozili s poganjalčki.

 

19. 9. 2022

MOJ RDEČI AVTO (M. VOGLAR)

1. Moj rdeči avto motor ima,
ki br, br, br, br, br, br, br, br, br, br, bra.
(brbramo na ustnice)

2. Moj rdeči avto volan ima
zavija sem, zavija tja, zavija sem in tja.
(z rokami zavijamo levo in desno)

3. Moj rdeči avto še hupo ima,
ki pi-bi-bip pi-bi-bip pi-bi-bi-bi-bip.
(s prstkom po nosu)…

 

4. 9. 2022

DOBRODOŠLI V SKUPINI ZAJČKI

Vsem otrokom in vam dragi starši, želiva, da bi nama zaupali in se pri nas dobro počutili!

Ingrid in Cvetka

(Visited 1.062 times, 1 visits today)