PUST, PUST, KRIVIH UST

V pustnem tednu smo prepevali pesmice o pustu in maškarah, se igrali bibarije in vsi nestrpno čakali pustni torek. In končno so ta dan v vrtec prišle maškare. Otroci so se prelevili v pikapolonice, zajčke, mucke, princeske, kapitane, slončke in druge junake. Maškare so se predale pustnim norčijam in se posladkale s krofi.

ZIMA, ZIMA BELA…

V zimskem času smo se z otroki veliko pogovarjali o menjavi letnega časa, predvsem pa o snegu, mrazu in toplih oblačilih. Peli smo pesmi z zimsko tematiko (Zima bela, Snežak, Pesem o snegu…), se igrali s snegom ter ustvarjali na temo zime in snega.

 

 

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

Na pokušino tradicionalnega zajtrka smo se pripravljali z ogledom velikih fotografij in izdelovanjem časovnega traku pridelovanja medu. Poslušali smo zgodbico Čebelica Betka in preko nje izvedeli, kaj vse se dogaja v čebelnjaku. Ogledali smo si tudi nekaj risank in kratkih filmov na temo čebelic. Izdelali smo tudi lutko čebelico. Poslušali in rajali smo ob pesmih Čebelar (Ansambel L. Slaka) in Čebelice (Čuki). Ob dnevu slovenskega tradicionalnega zajtrka pa smo si privoščili slasten obrok iz okoliško pridelane hrane.

 


TETA JESEN

Teta Jesen je potrkala tudi na vrata naše skupine. Mehurčki smo si ogledovali in okušali jesenske pridelke, ki jih je prinesla Jesen. Naučili smo se tudi nekaj jesenskih pesmic ter poslušali zgodbice Razbita buša in Kostanjeva ozimnica.


TEDEN OTROKA

V tednu otroka, ki je potekal pod sloganom “Skupaj se imamo dobro”, smo gostovali različne domače živali. Na obisk so tako prišli hrčica Breskvica, psička Lexi in pritlikavi zajček Rudolf.

Prav posebno predstavo pa nam je pripravil čarodej Luka (učenec 9. razreda), ki nam je pokazal veliko zanimivih trikov.

 


DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Na dan slovenskega športa smo imeli kolesarski dan.

Pogovorili smo se o varnosti, si nadeli čelade ter se vozili po poligonu in ploščadi vozili s svojimi poganjalčki.

 


EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Evropski teden mobilnosti smo obeležili s prepoznavanjem različnih prevoznih sredstev. Ogledovali smo si njihove fotografije, jih razvrščali po barvah, izdelali barvno cesto, se učili pesmic Moj rdeči avto in Z avtobusom k teti. Odšli smo tudi na sprehod do bližnje železniške postaje, kjer nam bo najbolj ostal v spominu vlak, ki je zelo glasno zahupal.

 

 

 


 

 

DOBRODOŠLI V MEHURČKASTEM IGRALNEM RAJU!

(Visited 1.603 times, 1 visits today)