MEHURČKI

PISMO BOŽIČKU

Mehurčki smo se odzvali na razpis za natečaj Pošte Slovenije Pismo Božičku.

Izdelali smo praznični adventni venček iz obrisanih dlani, na dlani pa zapisali želje otrok.

 


OD ZRNA DO KRUHA 

Naučili smo se novo bibarijo Kruhek in spoznavali sestavine za peko kruha. Izdelali smo plakat o kruhu ter brali zgodbice iz zbirke Babica pripoveduje. Otroci so sodelovali pri prikazu mesenja in peke kruha. V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka pa nas je obiskal čebelar, ki nam je prikazal pripomočke za čebelarjenje ter prinesel medene lizike.


RAZBITA BUČA 

Preko zgodbice Razbita buča smo spoznavali menjavanje letnega časa ter opazovali spremembe v naravi. Poveselili in družili smo se ob kostanjevem pikniku z ostalimi skupinami. Spoznavali smo različne jesenske pridelke in plodove ter gozdne živali, o katerih smo se naučili nove pesmi (Mala miška, Rjava pesem, Kostanjček zaspanček, Zajček dolgoušček…). Veliko smo se gibali na igrišču ter opazovali odpadanje listkov z dreves. Odtisovali smo dlani na papir in iz odtisa izdelali miško ter pomagali izdelati strička Jesenkota, ki nam je krasil vetrolov.

 


ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI

(TEDEN OTROKA)

 

Teden otroka z naslovom “Zakaji in zatoji radovednosti” smo obeležili z različnimi ekperimenti. Vzgojiteljice smo otrokom vsak dan pripravile nov poskus, pri katerih so otroci ugotavljali in spremljali mešanje različnih sestavin.


POLŽKA NA OBISKU

Na obisk sta prišla polžka. Od blizu smo si ju ogledali in jima zapeli pesmico Polžek.

 


DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Dan slovenskega športa in Dan brez avtomobila smo združili ter ju obeležili s kolesarskim dnevom. Na ploščadi pri vrtčevskem igrišču smo izvajali vaje in naloge v kolesarskem poligonu ter uživali v vožnji s kolesi in poganjalci. 


EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

V evropskem tednu mobilnosti smo spoznavali različna vozila. Ogledovali smo si slike in fotografije prevoznih sredstev ter jih razvrščali po različnih lastnostih. Oponašali smo zvoke vozil in njihovo vožnjo. Sestavljali smo leseno železnico oz. cesto. Spoznavali smo promet ob vrtcu in nekaj preprostih prometnih znakov. Z vodenimi barvami smo pobarvali pobarvanke koles. Naučili smo se dve novi pesmici Moj rdeči avto in Z avtobusom k teti.

 


DOBRODOŠLI V MEHURČKASTEM IGRALNEM RAJU!

(Visited 2.068 times, 1 visits today)
Dostopnost